Beneficiati de dreptul de retragere in termen de 14 zile confrom OUG 34/2014

 

Consumatorul beneficieaza de dreptul de retragere din contractul la distanta in termen de 14 zile daca informeaza profesionistul in termenul amintit prin completarea formularului de retur cu mentiunea Retragere din contractul la distanta in campul Motiv. Termenul de la care curge perioada de 14 zile este data trecuta pe factura produsului. Consumatorul are obligatia sa returneze produsul achiztionat in termen de 14 zile de la data instiintarii profesionistului. Profesionistul se obliga sa returneze consumatorului contravaloarea produselor achizitionate si dupa caz costul transportului in termen de 14 zile de la data la care bunurile tranzationate au fost returnate profesionistului sau consumatorul poate face dovada ca bunurile au fost trimise conform OUG 34/2014 art 14, 13.

 Profesionistul isi rezerva dreptul de a evalua diminuare valorii produsului returnat conform OUG 34/2014 art 6 alin (3), valoarea ce va fii imputata consumatorului daca se va constata ca produsul a fost uzat/utilizat in alt scop decat pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Consumatorul este obligat sa suporte costul de returnare ale produselor conform art 14 alin(2). Profesionistul va returna intreaga suma inclusiv costurile de transport daca este cazul consumatorului prin virament bancar la contul indicat de catre consumator.

Produsul nu trebuie utlizat daca se doreste returnarea lui in termenul de 14 zile, scopul posibilitatii de retragere din contract este acela de a da posibilitatea consumatorului de a examina produsul ca si intr-un magazin fizic. Produsul dupa returnare trebuie sa aiba acceasi valoare de catalog la care a fost cumparat.

Foliile de protectie odata aplicate sau daca este indepartata pelicula care protejeaza adezivul foliei intra sub incidenta OUG 34/2014 art 16 alin(d),(f) si nu mai pot face obiectul retragerii din contract.

Produsele vor fii returnate in cutia originiala cu toate accesoriile din pachet si fara urme de uzura.

Glosar de termeni:

Contract la distanta: prin contract la distanta se intelege orice contract incheiat intre un profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.

Profesionist: orice persoana fizica sau juridica, publica sau privata care actioneaza in cadrul activitatilor sale comerciale, industriale sau de productie artizanale ori liberale in legatura cu contractele care intra sub incidenta ordonantei de urgenta 34/2014 precum si orice persoana care actioneaza in acelas scop, in numele sau pe seama acestuia.

Formular retur